Croque monsieur: Η (υπερ)τέλεια συνταγή για το κυριακάτικο brunch

Ξυπνήστε λίγο νωρίτερα το πρωί για να ετοιμάσετε αυτό το απολαυστικό πιάτο. Η ημέρα σας έτσι θα ξεκινήσει με άλλη διάθεση.

<p>Φωτο: <a href= https://thehappyfoodie.co.uk/recipes/croque-monsieur  target= _blank >thehappyfoodie.co.uk/</a></p>

Φωτο: thehappyfoodie.co.uk/

Υλικά για 6 άτομα
Για την μπεσαμέλ: 50 γραμμ. Βούτυρο, 50 γραμμ. Αλεύρι, 1 λίτρο γάλα, αλάτι, φρέσκο πιπέρι, μοσχοκάρυδο

12 φέτες ψωμί, 2 κ.σ. μουστάρδα 12 πολύ λεπτές φέτες ζαμπόν αρωματισμένο με μυρωδικά 80 γραμμ. τυρί τριμμένο (έμενταλ, γραβιέρα, τσένταρ)

Εκτέλεση
1. Για την μπεσαμέλ: Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το αφήνετε μέχρι να αφρίσει. Προσθέτετε το αλεύρι, μία πρέζα μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Ρίχνετε το γάλα λίγο λίγο και με μια κουτάλα αναμειγνύετε όλα τα υλικά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
3. Καλύπτετε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο. Στρώνετε 6 φέτες ψωμί και απλώνετε στην καθεμία λίγη μουστάρδα, μία στρώση μπεσαμέλ, 2 φέτες ζαμπόν, τριμμένο τυρί, μία στρώση μπεσαμέλ.
4. Σκεπάζετε με τις υπόλοιπες φέτες, συμπληρώνετε με μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 10’. Στο τέλος μπορείτε να τα αφήσετε στο γκριλ για 3΄ με 4’.

Ομελέτα τόνου: Έτοιμη σε 5' Πένες με ντομάτα και μοτσαρέλα: Μυρίζουν Μεσόγειο!