To γλυκό της ημέρας: Σοκολατόπιτα

Σε 20' μπορείτε να δημιουργήσετε ένα επιδόρπιο... πειρασμό. Θα αντισταθείτε;

<p>Φωτο: <a href= https://testerfoodblog.wordpress.com/2012/01/16/recipe-review-momofuku-brownie-pie-graham-crust-fudge-sauce-chocolate-crumb/  target= _blank >testerfoodblog.wordpress.com/</a></p>

Φωτο: testerfoodblog.wordpress.com/

Σοκολατόπιτα
(προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 20΄)

Υλικά για 6 άτομα: 200 γραμμ. κουβερτούρα, 200 γραμμ. βούτυρο, 200 γραμμ. ζάχαρη, 6 αυγά, 10 γραμμ. αλεύρι, ζάχαρη άχνη. Για το ταψί: λίγο βούτυρο, 1 κ.σ. αλεύρι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 1600 C. Βουτυρώνετε καλά ένα στρογγυλό ταψάκι και πασπαλίζετε με αλεύρι. Αναποδογυρίζετε λίγο το ταψί για να φύγει η περίσσια ποσότητα.
2. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε και, μόλις το μείγμα αποκτήσει λεία υφή, το αποσύρετε από τη φωτιά.
3. Ξεχωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάτε τους κρόκους με λίγη ζάχαρη άχνη ώσπου να ασπρίσει το μείγμα. Ενσωματώνετε το αλεύρι και στη συνέχεια και το μείγμα με την κουβερτούρα και το βούτυρο αναμειγνύοντας καλά.
4. Έπειτα χτυπάτε τα ασπράδια και μετά προσθέτετε ακόμα λίγη ζάχαρη άχνη χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα έως ότου το μείγμα σφίξει. Μόλις είναι έτοιμο, το ρίχνετε στο μείγμα με την κουβερτούρα, ανακατεύετε ελαφρώς και το ρίχνετε μέσα στο ταψί.
5. Το ψήνετε στο φούρνο για 20΄. Μετά το αφήνετε να ξεκουραστεί για 10΄. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε χλιαρό.

Ριζότο με καρύδα και λάιμ: Η διαφορετική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσειςΣαλάτα καλαμποκιού με μπέικον #yummy