Οι μέθοδοι που χαρίζουν στρογγυλούς γλουτούς

Ο πλαστικός χειρουργός Δημήτρης Δρακωτός εξηγεί ποιες είναι οι τεχνικές που διορθώνουν τα ψεγάδια στο κάτω μέρος του σώματος και επαναφέρουν την αρμονική εικόνα του.

<p>Αυξάνονται οι επεμβάσεις που αφορούν τη βελτίωση του σχήματος των γλουτών, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS). Ενδεικτικά, το 2016 το ποσοστό των ε

Αυξάνονται οι επεμβάσεις που αφορούν τη βελτίωση του σχήματος των γλουτών, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS). Ενδεικτικά, το 2016 το ποσοστό των επεμβάσεων γλυπτικής στους γλουτούς ανέβηκε κατά 20% (σε σύγκριση με το 2015). Όπως εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Δημήτρης Δρακωτός 'η γλυπτική των γλουτών είναι ένας συνδυασμός πολλών διαφορετικών μεθόδων οι οποίες γίνονται για την επίτευξη του επιθυμητού τελικού σχήματος'.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία μπορεί να περιλαμβάνει λιποαναρρόφηση σε ορισμένες περιοχές του σώματος και μεταφορά του λίπους στα επιθυμητά σημεία των γλουτών (λιπομεταφορά). Άλλες φορές μπορεί να συνδυαστεί με διενέργεια ανορθώσεων σε κάποια άλλα σημεία και χρήση ενθεμάτων ή ενέσιμων υλικών για την περιοχή των γλουτών.

'Κατά την λιπομεταφορά, αφαιρείται λίπος από σημεία του σώματος όπου αυτό δεν είναι επιθυμητό (π.χ. από την κοιλιά, τα πλάγια του σώματος, στη ράχη, τους μηρούς ή και τα μπράτσα) και στη συνέχεια υποβάλλεται σε επεξεργασία, για να απομονωθεί ο καλύτερος δυνατός λιπώδης ιστός', διευκρινίζει ο Δρ. Δρακωτός. 'Στη συνέχεια, τα κύτταρα αυτά εγχέονται σε ορισμένες θέσεις των γλουτών για να επιτύχουμε τη βελτίωση του σχήματός τους. Ταυτόχρονα όμως, επειδή έχουμε απομακρύνει λίπος από ανεπιθύμητα σημεία του σώματος, βελτιώνουμε την εμφάνιση και αυτών των σημείων'.

 • <p>Η χρήση ειδικών τεχνολογιών στη φάση της λιποαναρρόφησης PAL (power assisted liposuction) αλλά και στη φάση της επανατοποθέτησης EVL (expansion vibration lipofilling) είναι παράγοντες που εξασφαλίζ

  Η χρήση ειδικών τεχνολογιών στη φάση της λιποαναρρόφησης PAL (power assisted liposuction) αλλά και στη φάση της επανατοποθέτησης EVL (expansion vibration lipofilling) είναι παράγοντες που εξασφαλίζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα και την μεγάλη διάρκεια του αποτελέσματος, κατά τον Δρ. Δρακωτό. Η γλουτογλυπτική θεωρητικά μπορεί να γίνει ανεξαρτήτως ηλικίας και τύπου σώματος, αλλά οι ιδανικές υποψήφιες είναι νεαρές και μεσήλικες γυναίκες οι οποίες:

  -Έχουν χάσει σημαντικό βάρος και παρουσιάζουν χαλάρωση.
  -Είναι υπέρβαρες και δεν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν όμορφο σχήμα στους γλουτούς με δίαιτα και γυμναστική.
  -Έχουν φυσιολογικό βάρος, αλλά θέλουν να βελτιώσουν την εμφάνιση στο κάτω τμήμα του σώματός τους.

  Η επέμβαση δεν είναι κατάλληλη για τις πολύ παχύσαρκες γυναίκες, για όσες προγραμματίζουν να χάσουν πολύ βάρος ή για όσες πάσχουν από σοβαρά, χρόνια προβλήματα υγείας όπως η καρδιοπάθεια ή ο διαβήτης.

  Η μετεγχειρητική φροντίδα
  Η επέμβαση γίνεται σχεδόν πάντοτε υπό γενική αναισθησία, ενώ η διάρκειά της ποικίλλει ανάλογα με την περίπτωση (συνήθως κυμαίνεται από 2 έως 3 ώρες). Έτσι λοιπόν, μπορεί να χρειασθούν τρεις έως έξι μήνες για να φανεί το τελικό αποτέλεσμα στην γλουτογλυπτική.

  Τις δύο πρώτες εβδομάδες μετά την επέμβαση συνιστάται στις ασθενείς να αποφεύγουν να κάθονται πολλή ώρα, διότι κάτι τέτοιο μπορεί να περιορίσει την ροή αίματος στην περιοχή και επομένως την οξυγόνωση του «νέου» λίπους. Οι γυναίκες πρέπει επίσης να κοιμούνται μπρούμυτα ή στο πλάι, ενώ μπορεί επίσης να χρειασθούν φουσκωτά μαξιλάρια και στρώματα με μεγάλες οπές που θα τους επιτρέπουν να κάθονται και να ξαπλώνουν δίχως να ασκούν πιέσεις στους γλουτούς τους.

 • <p>Αυξάνονται οι επεμβάσεις που αφορούν τη βελτίωση του σχήματος των γλουτών, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS). Ενδεικτικά, το 2016 το ποσοστό των ε

  Αυξάνονται οι επεμβάσεις που αφορούν τη βελτίωση του σχήματος των γλουτών, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS). Ενδεικτικά, το 2016 το ποσοστό των επεμβάσεων γλυπτικής στους γλουτούς ανέβηκε κατά 20% (σε σύγκριση με το 2015). Όπως εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Δημήτρης Δρακωτός «η γλυπτική των γλουτών είναι ένας συνδυασμός πολλών διαφορετικών μεθόδων οι οποίες γίνονται για την επίτευξη του επιθυμητού τελικού σχήματος».

  Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία μπορεί να περιλαμβάνει λιποαναρρόφηση σε ορισμένες περιοχές του σώματος και μεταφορά του λίπους στα επιθυμητά σημεία των γλουτών (λιπομεταφορά). Άλλες φορές μπορεί να συνδυαστεί με διενέργεια ανορθώσεων σε κάποια άλλα σημεία και χρήση ενθεμάτων ή ενέσιμων υλικών για την περιοχή των γλουτών.

  «Κατά την λιπομεταφορά, αφαιρείται λίπος από σημεία του σώματος όπου αυτό δεν είναι επιθυμητό (π.χ. από την κοιλιά, τα πλάγια του σώματος, στη ράχη, τους μηρούς ή και τα μπράτσα) και στη συνέχεια υποβάλλεται σε επεξεργασία, για να απομονωθεί ο καλύτερος δυνατός λιπώδης ιστός», διευκρινίζει ο Δρ. Δρακωτός. «Στη συνέχεια, τα κύτταρα αυτά εγχέονται σε ορισμένες θέσεις των γλουτών για να επιτύχουμε τη βελτίωση του σχήματός τους. Ταυτόχρονα όμως, επειδή έχουμε απομακρύνει λίπος από ανεπιθύμητα σημεία του σώματος, βελτιώνουμε την εμφάνιση και αυτών των σημείων».Αυτή είναι η νέα μεσοθεραπεία κατά των ρυτίδων Αποτρίχωση σε μαυρισμένο δέρμα