Οι νέες τεχνικές κατά της χαλάρωσης

Μπορείς να αποκτήσεις ξανά σφριγηλό δέρμα με τα 100% μη επεμβατικά όπλα που έχουν οι γιατροί.

Οι νέες τεχνικές κατά της χαλάρωσης

Κάθε χρόνο δεκάδες hi-tech «διαμάντια» εμφανίζονται στα ιατρεία. Ραδιοσυχνότητες που περιορίζουν τη χαλάρωση. Πλάσμα για αναίμακτη βλεφαροπλαστική... Όμως αρκετοί ασθενείς κλείνουν ραντεβού και στη συνέχεια, δυσαρεστημένοι, αλλάζουν θεραπεία ή γιατρό. Τι δουλεύει και τι όχι; Τι σαμποτάρει το αποτέλεσμα; Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η τεχνολογία από μόνη της δεν αρκεί, ότι πρέπει να διαβάζουμε τις μελέτες για τα οφέλη που προσφέρει μια συσκευή και ότι είναι βασικό να ακολουθούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Ζητήσαμε από τον Δρα Παναγιώτη Τσακλή, καθηγητή Εμβιομηχανικής και Εργονομίας στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, επισκέπτη καθηγητή-ερευνητή στο Ινστιτούτο Karolinska στη Σουηδία, να μας πει ποιες μη χειρουργικές μέθοδοι είναι αποτελεσματικές στη χαλάρωση του δέρματος.


Πλάσμα: Πρόκειται για το τέταρτο στοιχείο της ύλης (δεν έχει σχέση με το πλάσμα του αίματος). Η τεχνολογία νέας γενιάς (με άζωτο σε αέρια μορφή) εφαρμόζεται στο πρόσωπο κυρίως, δεν προκαλεί έγκαυμα εξωτερικά και δεν επηρεάζει την επιδερμίδα. Η ανάρρωση είναι γρήγορη. Επίσης η τεχνολογία δουλεύει καλά στην ακμή και κάνει αποχρωματισμό και σε κηλίδες. Γνωστές συσκευές: PlexR (venusmedicine.gr, λειτουργεί με οξυγόνο), Neogen Evo (dermateuticals.gr, λειτουργεί με άζωτο), Portrait® PSR system (με άζωτο). Οι μελέτες: Dermatologic Surgery, 2017, Archives of Facial Plastic Surgery, 2009 κ.α.

Ραδιοσυχνότητες: Σύμφωνα με τον ειδικό οι πολυπολικές ραδιοσυχνότητες (π.χ. τριπολικές, τετραπολικές) έχουν καλύτερο αποτέλεσμα στη χαλάρωση μεγάλης επιφάνειας (σώμα) γιατί η ενέργειά τους διαχέεται από πολλούς πόλους σε εκτεταμένη περιοχή. Ό,τι κι αν επιλέξει ο γιατρός, ο καθηγητής τονίζει ότι πρέπει να συνδυάζονται οι ραδιοσυχνότητες με ηλεκτρομυική διέγερση (EMS) για καλύτερο αποτέλεσμα. «Μαζί με το δέρμα χαλαρώνει και ο μυς κάτω από αυτό. Τονώνοντας τον μυ τεντώνει η επιδερμίδα».

Υπέρηχοι: Οι εστιασμένοι (HIFU) έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια για το αναίμακτο λίφτινγκ που προσφέρουν. Η ενέργειά τους εστιάζει τοπικά και δρα βαθιά, στη λεγόμενη στιβάδα SMAS (στην οποία φτάνει μόνο το νυστέρι). Γνωστές συσκευές: Η πιο γνωστή συσκευή, η Ulthera (keymedical.gr), έχει λάβει έγκριση για μη επεμβατικό λίφτινγκ φρυδιών και λαιμού. Μελέτη: Annals of Dermatology, 12/2015.Πες αντίο στην κυτταρίτιδα με αυτές τις τεχνικέςΗ θεραπεία που διαλύει το λίπος