Πες αντίο στην κυτταρίτιδα με αυτές τις τεχνικές

Η όψη φλοιού πορτοκαλιού οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, από την καθιστική ζωή και την κακή διατροφή μέχρι τα γονίδια. Ο ειδικός εξηγεί στο ELLE ποιες από τις νέες τεχνολογίες προσφέρουν αποτελεσματική θεραπεία.

Πες αντίο στην κυτταρίτιδα με αυτές τις τεχνικές

Οι σύγχρονες θεραπείες στοχεύουν να μαλακώσουν τους ιστούς, να διεγείρουν το λεμφικό σύστημα ώστε να πολεμήσει την κατακράτηση και να προσφέρει λείανση στο δέρμα, απαλλάσσοντάς το από τα βαθουλώματα. Όμως, πόσο αποτελεσματικές είναι; Ο Δρα Παναγιώτης Τσακλής, καθηγητής Εμβιομηχανικής και Εργονομίας στο ΑΤΕΙ Θεσαλονίκης, επισκέπτης καθηγητής στο Ινστιτούτο Karolinska μας εξηγεί όσα πρέπει να γνωρίζουμε.


Κρουστικά κύματα (ακτινικής εκπομπής): «Διαφέρουν από τους υπερήχους και διεγείρουν με έντονες δονήσεις τον υποδόριο ιστό, χωρίς να επηρεάζουν το δέρμα. Ενεργοποιούν τους ινοβλάστες, τη μικροκυκλοφορία  και τη δημιουργία νέων ινών κολλαγόνου και ελαστίνης. Έχουμε δει στο παρελθόν το αποτέλεσμα στο μυοσκελετικό σύστημα. Σήμερα βλέπουμε ότι ειδικά ο τύπος 4 κυτταρίτιδας (με οίδημα και τοπικό πάχος) ευεργετείται πολύ».

Γνωστές συσκευές: D-Actor (h-m-i.gr), Cellvibe (dermaceuticals.gr) κ.ά. Οι μελέτες: Τα ακουστικά κύματα βελτιώνουν την κυτταρίτιδα μετά από τουλάχιστον 6 συνεδρίες (Journal of Clinical & Investigative Dermatology, 2017, Human Movement, 2010).

Ενδερμολογία: Η συσκευή με τους κυλίνδρους που προσφέρει ταυτόχρονα μηχανικό μασάζ, αναρρόφηση και μηχανική διέγερση είναι εδώ και χρόνια η πιο γνωστή μέθοδος αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας. «Δεν γνωρίζουμε τι διάρκεια έχει το αποτέλεσμα» επισημαίνει ο Δρ Τσακλής. Γνωστή συσκευή: Cellu M6 Alliance LPG (lidsmedical.gr).

Οι μελέτες: Οι περισσότερες έγιναν από τον καθηγητή Philippe Humbert, επικεφαλής στο τμήμα Δερματολογίας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Besançon στη Γαλλία (Clinical Interventions of Aging, 2015). Δείχνουν λείανση της κυτταρίτιδας κατά 67% μέσα σε 3 συνεδρίες.Αυτό είναι το νέο λίφτινγκΟι νέες τεχνικές κατά της χαλάρωσης