Χάπια αδυνατίσματος: Από το πράσινο τσάι στα...όστρακα

Ποιες ουσίες είναι πιο δραστικές; Είναι απολύτως ασφαλή τα συμπληρώματα; Μπορούμε να τα πάρουμε και μόνοι μας; Οι ειδικοί απαντούν σε όσα θέλουμε να ξέρουμε όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος. 

<p>Υπάρχει ιδανικός τρόπος για να αδυνατίσουμε και να χωράμε στο μικροσκοπικό, σέξυ μαγιό μας; Σύμφωνα με τους επιστήμονες η απάντηση δεν βρίσκεται σε μαγικές δίαιτες, ούτε μόνο στη γυμναστική. Υπάρχο

Υπάρχει ιδανικός τρόπος για να αδυνατίσουμε και να χωράμε στο μικροσκοπικό, σέξυ μαγιό μας; Σύμφωνα με τους επιστήμονες η απάντηση δεν βρίσκεται σε μαγικές δίαιτες, ούτε μόνο στη γυμναστική. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι που λειτουργούν συμπληρωματικά. Οι γιατροί τονίζουν ότι μπορούμε να απαλλαγούμε με φυσικούς τρόπους από τα κιλά που μας επιβαρύνουν, ακόμα και αν το πρόβλημα είναι εκτεταμένο. Συνδυαστικά με ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο υπάρχουν σύμμαχοι για τους οποίους μελέτες αποδεικνύουν τα καλά τους αποτελέσματα: το CLA (συζευγμένο λινολεϊκό οξύ ), η calcarea carbonica από όστρακα, η καφεΐνη, 'κλεισμένα' σε χάπια αδυνατίσματος, στοχεύουν στην απώλεια λίπους και διεγείρουν το μεταβολισμό αντίστοιχα, χαρίζοντάς μας μια καυτή σιλουέτα. Μάθετε τα τελευταία νέα από τις ουσίες που μας βοηθούν να τα καταφέρουμε.

 • <p><strong>Να πάρω συμπληρώματα;</strong><br /> Ο καλύτερος τρόπος για να δώσουμε στον οργανισμό μας τα θρεπτικά συστατικά είναι το φαγητό. Όμως όταν θέλουμε να αδυνατίσουμε συχνά η δίαιτα είναι υποθε

  Να πάρω συμπληρώματα;
  Ο καλύτερος τρόπος για να δώσουμε στον οργανισμό μας τα θρεπτικά συστατικά είναι το φαγητό. Όμως όταν θέλουμε να αδυνατίσουμε συχνά η δίαιτα είναι υποθερμιδική και χρειαζόμαστε βιταμίνες. Όπως αναφέρει η Μαρία Ψωμά, ιατρός βιοπαθολόγος με εξειδίκευση στην ιατρική της παχυσαρκίας στο πανεπιστήμιο του Παρισιού: «Ως γιατρός παίρνω πρώτα ιστορικό και με βάση τα συμπτώματα και τις αιματολογικές εξετάσεις (γενική αίματος, βιταμίνης Β12, αποθήκες σιδήρου, D, φυλλικό οξύ κ.ά) προτείνω συμπλήρωμα που περιέχει βιταμίνες και ουσίες που προάγουν το αδυνάτισμα, ανάλογα με την περίπτωση».

  Πρέπει να συμβουλευτώ γιατρό;
  Από ό,τι φαίνεται, ακόμα και φυτικά σκευάσματα που θεωρούμε αθώα επειδή είναι φυσικά, μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες. «Κάποιος που θέλει να χάσει βάρος πρέπει πρώτα να πάει στο γιατρό γιατί δεν ενδείκνυνται όλες οι ουσίες για όλους» εξηγεί η Δρ Ψωμά και προσθέτει: «Αν ένας άνθρωπος έχει ταχυκαρδία ή ευαισθησία στο θυρεοειδή μπορεί να παρουσιάσει επιδείνωση με φυτικά σκευάσματα που περιέχουν καφεΐνη και φύκια αντίστοιχα. Επίσης αν τα χάπια περιέχουν λιποδιαλυτές βιταμίνες (Α, D, Ε, Κ) πρέπει να επαναλαμβάνει αιματολογικές εξετάσεις. Γιατί αυτές οι βιταμίνες λειτουργούν αθροιστικά και τα υπερβολικά ανεβασμένα επίπεδά τους δημιουργούν τοξικότητα. Ένας ακόμα λόγος που πρέπει κάποιος να απευθυνθεί σε γιατρό είναι ότι το μεγαλύτερο βήμα είναι η συντήρηση. Ανάλογα με το βάρος που χάνουμε, πρέπει να ακολουθεί συντήρηση του αποτελέσματος από 3 μήνες έως 1 χρόνο».

 • <p><strong>Ποιες είναι οι πιο δραστικές ουσίες;</strong><br /> Όπως αναφέρει η Μαρία Ψωμά «σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, το πράσινο τσάι με τις επιγαλοκατεχίνες είναι πολύ αποτελεσματικό στη

  Ποιες είναι οι πιο δραστικές ουσίες;
  Όπως αναφέρει η Μαρία Ψωμά «σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, το πράσινο τσάι με τις επιγαλοκατεχίνες είναι πολύ αποτελεσματικό στην καύση λίπους, ενώ το CLA συμβάλλει στην απώλεια κοιλιακού λίπους. Από εκεί και πέρα δεν είναι όλα τα σκευάσματα με τις ουσίες αυτές εξίσου αποτελεσματικά και εξαρτάται σε τι μορφή είναι τα συστατικά. Για παράδειγμα, προτιμούμε σταθεροποιημένη μορφή της βιταμίνης C, την ουμπικινόλη που είναι η βιοδιαθέσιμη μορφή του Q10, τη βιταμίνη Α σε λιποσωμιακή μορφή. Επίσης δεν δίνουμε ίδιες ουσίες σε όλους. Σε κάποια γυναίκα που θέλει να αδυνατίσει και μετά να τεκνοποιήσει ιδανικά το συμπλήρωμα πρέπει να έχει και φολλικό οξύ». Σε κάθε περίπτωση, η ειδικός τονίζει να μην αγοράζουμε σκευάσματα από το διαδίκτυο και να προσέχουμε να έχουν έγκριση από τον ΕΟΦ.

  Θα αδυνατίσω μόνο με τα χάπια;
  «Δεν ισχύει ότι θα πάρεις το μαγικό χάπι και θα χάσεις βάρος. Τα χάπια λειτουργούν επικουρικά με διατροφή και γυμναστική. Δεν αντικαθιστούν τη διατροφή. Επίσης πρέπει να κάνουμε παύσεις, να μετράμε το ποσοστό λίπους και μετά να βλέπουμε αν θα συνεχίσουμε τη χορήγησή τους και αν θα προσαρμόσουμε το διαιτολόγιο ή όχι» επισημαίνει η Δρ Ψωμά.

  Η τάση στα συμπληρώματα
  Όπως αναφέρει η Έρρικα Παπαβενετίου, γενικός γιατρός, ομοιοπαθητικός: «Μαγικά χάπια δεν υπάρχουν. Μέχρι πρότινος είχε θεωρηθεί κάποιου είδους «λύση» στην Ιατρική της παχυσαρκίας η συνταγογράφηση σκευασμάτων που δρουν στο πεπτικό σύστημα και εμποδίζουν την απορρόφηση του λίπους ή κόβουν την πείνα, αλλά και αυτό σιγά σιγά καταρρίπτεται και επιλέγονται πιο φυσικές μέθοδοι σε συνδυασμό με σωστή διατροφή και άσκηση».

 • <p><strong>Ποιοι συνδυασμοί είναι αποτελεσματικοί;</strong><br /> Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες εξαίρουν τη σημασία των προβιοτικών στη διατροφή μας. Εξάλλου, η καλή λειτουργία του εντέρου βοηθά

  Ποιοι συνδυασμοί είναι αποτελεσματικοί;
  Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες εξαίρουν τη σημασία των προβιοτικών στη διατροφή μας. Εξάλλου, η καλή λειτουργία του εντέρου βοηθά να έχουμε γρήγορο μεταβολισμό και να κάνουμε καύσεις. «Γενικά καλό είναι να φροντίζουμε τη λειτουργία του εντέρου και να παίρνουμε τις απαραίτητες βιταμίνες που θα βοηθήσουν το μεταβολισμό μας να λειτουργεί ομαλά. Η εντερική λειτουργία εξισορροπείται με τη λήψη ενός καλού σκευάσματος προβιοτικών ημερησίως και οι βιταμίνες που παίζουν σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό είναι οι Α, D, C και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Η επάρκειά τους συμβάλλει στη ρύθμιση των ορμονών και στην καύση του λίπους» επισημαίνει η Έρρικα Παπαβενετίου, γενικός γιατρός-ομοιοπαθητικός. Φυσικά υπάρχουν και οι λύσεις της εναλλακτικής ιατρικής με ουσίες της φύσης: «Μπορούμε να ακολουθήσουμε ομοιοπαθητική αγωγή με σκευάσματα όπως η Calcarea Carbonica (από όστρακα), όταν το επιπλέον βάρος συνδυάζεται με αργό μεταβολισμό ή με Ignatia (από το φυτό ψευδότριχος ο ιγνάτιος) όταν συνδέεται με έντονη συναισθηματική επιβάρυνση μετά από κάποιον χωρισμό ή απώλεια, πάντα με την συμβολή ειδικού γιατρού και λαμβάνοντας κατά περίπτωση σκευάσματα που θα εξισορροπήσουν το μεταβολισμό και την ανάγκη μας για φαγητό. Καθοριστική στην κατακράτηση υγρών μπορεί να είναι η θεραπευτική λήψη βοτανικών αφεψημάτων, όπως η λουίζα» καταλήγει η γιατρός.

  Τα καινούρια προϊόντα
  Με CLA: Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του αποθηκευμένου υποδόριου λίπους, στον έλεγχο του βάρους, στη γράμμωση, ενώ παράλληλα δρα θετικά στην διατήρηση του μυϊκού ιστού. Tonalin® CLA της Solgar.
  Με προβιοτικά: Περιέχει καλλιέργειες γαλακτικών βακτηρίων (προβιοτικά, όπως L.plantarum
  L.acidophilus, L.rhamnosus) μειώνει τα συμπτώματα ευερέθιστου εντέρου όπως το φούσκωμα. TumBiotix της Vitabiotics.
  Με βιταμίνες και κοκτέιλ ουσιών: Περιέχει Β12 για το μεταβολισμό των λιπών, CLA για συρρίκνωση λιποκυττάρων, χρώμιο κατά της βουλιμίας, μείγμα βοτάνων για γρήγορο μεταβολισμό. Skinny Mini της Natures Plus.
  Για χορτοφάγους: Με 8 βακτηριακές καλλιέργειες, ειδικά προορισμένες για τη βελτίωση της υγείας του παχέος εντέρου. Super High Potency Microbiota, Med Melon.
  Με καφεΐνη & πράσινο τσάι: Περιέχει καφεΐνη, καρνιτίνη, συνένζυμο Q10, εκχύλισμα πράσινου τσαγιού και πολύτιμες βιταμίνες. Vitafix Weight Control της Intermed.

 • <p>Υπάρχει ιδανικός τρόπος για να αδυνατίσουμε και να χωράμε στο μικροσκοπικό, σέξυ μαγιό μας; Σύμφωνα με τους επιστήμονες η απάντηση δεν βρίσκεται σε μαγικές δίαιτες, ούτε μόνο στη γυμναστική. Υπάρχο

  Υπάρχει ιδανικός τρόπος για να αδυνατίσουμε και να χωράμε στο μικροσκοπικό, σέξυ μαγιό μας; Σύμφωνα με τους επιστήμονες η απάντηση δεν βρίσκεται σε μαγικές δίαιτες, ούτε μόνο στη γυμναστική. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι που λειτουργούν συμπληρωματικά. Οι γιατροί τονίζουν ότι μπορούμε να απαλλαγούμε με φυσικούς τρόπους από τα κιλά που μας επιβαρύνουν, ακόμα και αν το πρόβλημα είναι εκτεταμένο. Συνδυαστικά με ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο υπάρχουν σύμμαχοι για τους οποίους μελέτες αποδεικνύουν τα καλά τους αποτελέσματα: το CLA (συζευγμένο λινολεϊκό οξύ ), η calcarea carbonica από όστρακα, η καφεΐνη, «κλεισμένα» σε χάπια αδυνατίσματος, στοχεύουν στην απώλεια λίπους και διεγείρουν το μεταβολισμό αντίστοιχα, χαρίζοντάς μας μια καυτή σιλουέτα. Μάθετε τα τελευταία νέα από τις ουσίες που μας βοηθούν να τα καταφέρουμε.Τοπ μυστικά για νεανική επιδερμίδαΤι πρέπει να τρως όταν ταξιδεύεις (για να μην χαλάσεις τη γραμμή σου)