Οι πιο δημιουργικές παιδικές δραστηριότητες για το καλοκαίρι

Σε ένα μήνα τα σχολεία κλείνουν, εσύ όμως συνεχίζεις κανονικά τη δουλειά σου. Πάνω στην ώρα το Summer Camp στη Βάρη ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται όλους τους μικρούς μας φίλους στον πιο πράσινο χώρο της πόλης.

Οι πιο δημιουργικές παιδικές δραστηριότητες για το καλοκαίρι

Από τις 18 Ιουνίου έως τις 3 Αυγούστου, οι πόρτες του Περιβολίσιου Summer Camp θα ανοίξουν για ακόμη μια χρονιά και θα σημάνουν την αρχή του πιο συναρπαστικού καλοκαιριού! Από Δευτέρα έως και Παρασκευή, οι λιλιπούτειοι φίλοι του Περιβολιού αποχαιρετούν τους γονείς τους που φεύγουν για τη δουλειά, χαρούμενους που αφήνουν τα παιδιά τους στο πιο φυσικό, πράσινο και ασφαλή χώρο της πόλης! Τα παιδιά, φορώντας άνετα ρούχα και με αστείρευτη διάθεση για περιπέτεια, ξεκινούν τη μέρα τους γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως οι εκπλήξεις στη Φύση δεν έχουν τελειωμό!

Κάθε πρωί οι κότες του Περιβολιού χαρίζουν απλόχερα τα αυγά τους, ενώ τα παρτέρια χαρίζουν τους φρέσκους και υγιεινούς καρπούς τους στα παιδιά, που μαθαίνουν να συγκομίζουν και να ετοιμάζουν τα ίδια το πρωινό τους, αλλά και μέρος του μεσημεριανού, φροντίζοντας τους ίδιους και τους φίλους τους. Τα μυστικά της σωστής διατροφής, παύουν να είναι μυστικά αφού όλοι είναι μέτοχοι στη προετοιμασία του φαγητού. Στα μεγάλα τραπέζια της αυλής του Περιβολιού η παρέα ολοένα και δένει και τα σχέδια για την ημέρα που μόλις ξεκίνησε κάνουν σιγά σιγά την εμφάνιση τους.  

Οι επιθυμίες και τα θέλω που εκφράζουν τα παιδιά, μπερδεύονται με τις δράσεις που έχει επιμεληθεί με γνώση και φροντίδα το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι έμπειροι εμψυχωτές, ώστε τίποτα να μην λείψει. Γιατί στο Περιβόλι όλα μπορούν να συμβούν! Αλλά και να συνδυαστούν ….όπως τα λαχανικά και τα μυρωδικά στα παρτέρια! Το παιχνίδι ξαναβρίσκει την παλιά του αίγλη! Φυσικό και ελεύθερο στους ειδικούς διαμορφωμένους χώρους, παραδοσιακό με κανόνες, παιχνίδι φαντασίας, θεατρικό παιχνίδι αλλά και παιχνίδια κατασκευών, ευνοούν τη δημιουργική σκέψη, τη συνεργασία, την ελευθερία έκφρασης και προσφέρουν γέλια και ξέγνοιαστες στιγμές.

Και όταν το παιχνίδι αλλάζει μορφή, γίνεται μάθηση! Η φυσική ομορφιά που περιτριγυρίζει τα παιδιά, αποτελεί ένα ατελείωτο κόσμο εξερεύνησης που προκαλεί τη περιέργεια και τις αισθήσεις τους. Δέντρα με γνωστούς και άγνωστους καρπούς, η λίμνη με τα βατράχια, τα νούφαρα, τα κουνουπόψαρα και οι νεραϊδίσιες λιβελούλες, οι κότες στο μοναδικό «κοτοτρακτέρ» αλλά και η σκεπαστή σκουληκόφαρμα, εγείρουν συνεχώς ερωτήσεις και απορίες. Γιατί στο Περιβόλι όσα έχουμε μάθει στα βιβλία «ζωντανεύουν», μέσα από τη καλλιέργεια, τη κηπουρική και τη παρατήρηση των μυστικών της φύσης!

Κράτηση απαραίτητη!
Early bird έως 21/5/18: -15%
Ηλικίες: Από 4 έως 10 ετών
Ημερομηνίες: 6 εβδομαδιαίοι κύκλοι από 18/6 έως και 3/8/18
Προσέλευση: 8:30-9:00
Αποχώρηση: 16:00-16:30

Info: To Περιβόλι στη Βάρη, Κυρηνείας (π. Κυργίων) 15, Βάρη, www.perivolivari.gr
Τ: 210 8963000, Κ: 6981127805H ελληνική κουζίνα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμοΈνα κοκτέιλ μπαρ βγαλμένο από το Μεξικό