Τα ρομπότ που φτιάχνουν τα γόνατα

Ένα νέο high tech σύστημα υπόσχεται να περπατήσουμε 24 ώρες μετά την χειρουργική αποκατάσταση που γίνεται σε δύσκολα προβλήματα γόνατος και ισχίου.

Τα ρομπότ που φτιάχνουν τα γόνατα

Σε μια μερίδα ανθρώπων, παράγοντες όπως η ηλικία, τα περιττά κιλά, μια πτώση, αυτοάνοσα νοσήματα όπως η αρθρίτιδα μπορεί να προκαλέσουν φθορά στους χόνδρους και αυτή να οδηγήσει σε εκφυλισμό των αρθρώσεων. Οι νέες επεμβάσεις που αντικαθιστούν τμήμα ή ολόκληρες τις αρθρώσεις υπόσχονται γρήγορη ανάρρωση, μικρότερες τομές και λιγότερη ταλαιπωρία. Πλέον γίνονται με μεγαλύτερη ακρίβεια χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας. Ο λόγος για το καινούριο ρομποτικό σύστημα ΜΑΚΟ που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε επεμβάσεις μερικής και ολικής αρθροπλαστικής γόνατος και ολικής αρθροπλαστικής ισχίου.

Τι αλλάζει με τα ρομπότ; Σε περιπτώσεις που η άρθρωση πρέπει να αντικατασταθεί μερικώς, όπως για παράδειγμα σε ασθενείς με αρθρίτιδα, τα υγιή τμήματα του γόνατος παραμένουν ανέπαφα. Σε περιπτώσεις που πρέπει να αντικατασταθεί όλο το γόνατο, ο γιατρός λαμβάνει υπόψη του τους συνδέσμους και τις πληροφορίες της ειδικής τομογραφίας πολύ υψηλής ανάλυσης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ακριβής τοποθέτηση της νέας άρθρωσης αυξάνει σε μεγάλο βαθμό τη διάρκεια ζωής των εμφυτεύσιμων υλικών που ξεπερνά τα 10-15 χρόνια, ενώ οι ασθενείς περπατούν μέσα σε 24 ώρες μετά την επέμβαση.
Προς το παρόν οι τεχνικές αυτές γίνονται στον όμιλο Υγεία.Δωρεάν εξέταση δέρματος μέχρι 11 ΜαΐουΑυτή η μέθοδος προστατεύει από την ακτινοβολία